Nyári hőségben kavargó porban dolgozni nem a legkellemesebb ..."/>

Kettőt egy csapásra: csarnokhűtés és pormegkötés

2014-12-16 | szerző: ipariparasitas | megtekintés: 2268 | címkék: pormegkötés, légmosás, párahűtés, csarnokhűtés, légtisztítás vízpárával

 

 

Nyári hőségben kavargó porban dolgozni nem a legkellemesebb tevékenységek közé tartozik. Az koncentráció képessége, és a motiváció jelentősen csökken ilyen körülmények között és ez jelentősen negatív irányba módosítja a termelékenységet és a selejt arányát.

Ezzel a problémával küzd jó pár vállalkozás, de van megoldás. A Kerox cég is több éve próbálkozik ennek az állapotnak a megoldásával. Ami kisebb nagyobb eredményeket hozott. Az 2014-es évben találkozott össze a két cég és oldotta meg ezt az égető kérdést.

A termelő csarnok kialakításakor még nem lehetett figyelembe venni a kemence hőtermelésének és elvezetéséhez tartozó gépészeti rendszert így egy hibrid megoldás született. A helyiségekben a légelszívás ellenére is rengeteg por és nagy forróság volt, de az evaporatív párásítási/hűtési technológiával sikerült a hőmérsékletet is és a szálló por koncentrációját is az elviselhető érték alá csökkenteni.

A vonalsoros párahűtést kombinálva légkeverő ventilátorokkal a helyiség szellőztetése, és hűtése is jól sikerült.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amennyiben önnek is van problémája a munkahelyén lévő levegővel keresse kollégáinkat, hogy megoldhassuk problémáját.

 

horizontal separator

Kapcsolódó cikkek

Pormegkötés az Ürömi Kőbányában

Mint a legtöbb kőfejtő esetében, az Ürömi Flinstone Kőbányánál is komoly gondot okozott a nagy mennyiségű szállópor. Egyrészt a dolgozók egészségére jelentett veszélyt, másrészt pedig a környezetben élők panaszkodtak a folyamatos porra. Felmérést követően ...

Automatizált páratartalom szabályozás a faiparban

A megfelelő külső környezeti tényezők biztosítása nélkülözhetetlen a faipar, a bútorgyártás területén. Alacsony páratartalom esetén a faanyag kiszárad, kirepedezik, vetemedik.

Magyarország területén a klimatikus viszonyoknak köszönhetően az év kétharmad ...

Pormegkötés a Basalt Középkő Kőbányában

Az uzsai kőbánya igazi sikertörténet. Az első érdeklődő telefontól számított 10 nap múlva már egy több mint 100 fúvókából álló rendszer gondoskodott a szálló por megkötéséről.

Penke Trans pormegkötés

A Budapesti Penke Trans már hosszú ideje keresett megoldást a nagymennyiségű szállópor megkötésére. A billenős kocsi ugyanis naponta 10szer is ürít. Ilyenkor 5-6 méter magasra száll fel a por, és 10 percnél is tovább kavarog, mire a nagy része leül. Legalábbis ez így volt 2011-ig, mikor a nagynyomású vízporlasztásos rendszer ...

Porvédelem hulladékkezelésnél

Szerviz Transz porvédelem

A hulladék válogatás során, főleg a hulladék lerakásakor jelentős mennyiségű por kerül a levegőbe. A Szerviz-Transznál óránként többször is megismétlődik a folyamat, a levegőbe kerülő por nem csak az ott dolgozók számára kellemetlen, elkerülhetetlen, hogy a közeli területekre is átterjedjen a por, ...

Vissza a nyitólapra

 

 

Horizontal separator

Keresés

Keresés a cikkek szövegében

 

Horizontal separator

Legutóbbi cikkek

Porvédelem hulladékkezelésnél

Kapitális Nyomda párástás

Pályázható fejlesztés: állattartó telepek hűtése párásítással

Több mint 100.000 m2 párásított nyomdai alapterület

Porlekötés Nádor utcai bontás során

Horizontal separator

Legnépszerűbb cikkek

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

A párásító rendszerek fontos szerepet játszanak a növénytermesztés ...

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Napjainkban a nyári hőség enyhítésére Magyarországon ...

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek tárolásakor legfontosabb szempont a frissesség megőrzése, ...

Horizontal separator

Címkék

ipari párásítás (35), párásítás (23), páratartalom-szabályozás (16), csarnokhűtés (14), páratartalom szabályozás (13), csarnok párásítás (11), csarnokpárásítás (11), adiabatikus hűtés (11), párahűtés (10), porlefogás (8), páratartalom (8), pormegkötés (8), nyomdai párásítás (7), légnedvesítés (7), istállóhűtés (6), nyomda párásítás (5), páratartalom szabályzás (5), ipari hűtés (5), iparipára (4), porlekötés (4), faipari párásítás (4), páratartalom mérő (4), istálló hűtés (3), páraszabályzás (3), por megkötés (3), nyomdaipari párásítás (3), csarnok hűtés (3), nyomda (3), szálló por megkötés (2), relatív páratartalom (2), szálló por megkötése (2)