Porvédelem hulladékkezelésnél

2017-11-03 | szerző: ipariparasitas | megtekintés: 1737 | címkék: prlkötés, pormegkötés, porlefogás, porvédelem, porcsökkentés

Szerviz Transz porvédelem

A hulladék válogatás során, főleg a hulladék lerakásakor jelentős mennyiségű por kerül a levegőbe. A Szerviz-Transznál óránként többször is megismétlődik a folyamat, a levegőbe kerülő por nem csak az ott dolgozók számára kellemetlen, elkerülhetetlen, hogy a közeli területekre is átterjedjen a por, ami további kellemetlenségeket jelent az üzemelésben (feljelentések, vizsgálatok, leállások, esetleg bírságok)

A Szerviz Transznál is jelezték a környékbeli cégek, hogy keressenek megoldást a porvédelemre, ezzel a feladattal pedig a Tecnocoolingot bízták meg.

A személyes felmérés alapján meghatároztuk a szükséges berendezések számát, elhelyezését, a víz, és áram nyomvonalát, a gépészet helyét, és pontos árajánlatot adtunk a kivitelezésre is.

A por megkötésére legalkalmasabb módszer a finomra porlasztott víz, és annak megfelelő, irányított szórása a területen. A vízpermet elosztását nagyteljesítményű, víz és por álló ventilátorokkal lehet optimálisan megoldani, erre a svéd gyártmányú Duztech ventilátorait használtuk, amely szélcsendben 30 m-re tudja a vízpermetet szórni, teljes, 360 fokos körben, illetve -20 +60 fokos dőlés szögben.

A porlasztásról: . A vízcseppek mérete 7 és 60 micron között változik, ami a por megkötését rendívül hatékonnyá teszi. A porlasztó egységek, és a fúvókák csúcsminőségű, rozsdamentes acélból készültek..

Ehhez finom porlasztáshoz magasnyomású (100 bar) szivattyú szükséges, ventilátoronként 1 szivattyút helyeztünk el a közös gépházban , összesen 3-at.

A rendszer átadása után végzett pormérés alátámasztotta, hogy a szállópor koncentráció majd a tizedére csökkent, messze a kívánatos határérték alá. Ezzel az eredménnyel mind a dolgozók, mind a környékbeli érintettek elégedettek voltak, így az üzem hosszú távon biztosított, hála a szakszerű porvédelemnek.

Porvédelem hulladékkezelésnél

horizontal separator

Kapcsolódó cikkek

Pormegkötés a Basalt Középkő Kőbányában

Az uzsai kőbánya igazi sikertörténet. Az első érdeklődő telefontól számított 10 nap múlva már egy több mint 100 fúvókából álló rendszer gondoskodott a szálló por megkötéséről.

Pormegkötés az Ürömi Kőbányában

Mint a legtöbb kőfejtő esetében, az Ürömi Flinstone Kőbányánál is komoly gondot okozott a nagy mennyiségű szállópor. Egyrészt a dolgozók egészségére jelentett veszélyt, másrészt pedig a környezetben élők panaszkodtak a folyamatos porra. Felmérést követően ...

A szálló por koncentrációjának hatékony csökkentése

A kőbányászat és kőfeldolgozó ipar jellegéből adódóan hatalmas mennyiségű szálló port szabadít fel. A szálló por amellett, hogy az emberi egészségre ártalmas, magas koncentrációban a látási viszonyokat is ronthatja, és növény- és ...

Szálló por megkötése párásítással

Párásító, ködképző rendszereink hatásos megoldást nyújtanak a szálló por mennyiségének csökkentésére és a levegő szűrésére, tisztítására.

A nagynyomású ködképző rendszerek biztosítják a legmegfelelőbb megoldást beltérben és kültéren egyaránt, a kezelt ...

Mátrai Erőmű Visonta Bánya

Mátrai Erőmű Zrt Visonta bánya


A Visontai bányánál a surrantóknál keletkezett por sok éve okoz problémát a dolgozóknak, és a környezetnek egyaránt. Az osztályozó gépek, és a szállító szalag egyes szakaszait határoztuk meg kritikus ...

Vissza a nyitólapra

 

 

Horizontal separator

Keresés

Keresés a cikkek szövegében

 

Horizontal separator

Legutóbbi cikkek

Porvédelem hulladékkezelésnél

Kapitális Nyomda párástás

Pályázható fejlesztés: állattartó telepek hűtése párásítással

Több mint 100.000 m2 párásított nyomdai alapterület

Porlekötés Nádor utcai bontás során

Horizontal separator

Legnépszerűbb cikkek

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

A párásító rendszerek fontos szerepet játszanak a növénytermesztés ...

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Napjainkban a nyári hőség enyhítésére Magyarországon ...

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek tárolásakor legfontosabb szempont a frissesség megőrzése, ...

Horizontal separator

Címkék

ipari párásítás (35), párásítás (23), páratartalom-szabályozás (16), csarnokhűtés (14), páratartalom szabályozás (13), csarnok párásítás (11), csarnokpárásítás (11), adiabatikus hűtés (11), párahűtés (10), porlefogás (8), páratartalom (8), pormegkötés (8), nyomdai párásítás (7), légnedvesítés (7), istállóhűtés (6), nyomda párásítás (5), páratartalom szabályzás (5), ipari hűtés (5), iparipára (4), porlekötés (4), faipari párásítás (4), páratartalom mérő (4), istálló hűtés (3), páraszabályzás (3), por megkötés (3), nyomdaipari párásítás (3), csarnok hűtés (3), nyomda (3), szálló por megkötés (2), relatív páratartalom (2), szálló por megkötése (2)