Ragasztástechnika csúcsminőségben: páratartalom szabályozással

2014-12-16 | szerző: ipariparasitas | megtekintés: 2385 | címkék: csarnokpárásítás, iparipára, páratartalom szabályozás, páratartalom

 

Magyarország északi határához közel egy szegényes falu szélén épült fel a Mono Ipolyfabrik Kft csarnoka. Itt gyártják a nagy autókonszernek prémium kategóriás autóihoz a dekorációs elemeket és belső burkolati eszközöket.

Az oldhatatlan kötéssel rögzített részek nem készülhetnek mérgező anyagokból így nem marad más mint a vízbázisú ragasztás. Ezen technológia egyik legfontosabb eleme a ragasztás minőségét jelentősen befolyásoló környezeti hőmérséklet és páratartalom. Az iCool-t kérték fel hogy a ragasztó csarnok párásítását oldja meg a lehető legnagyobb pontossággal szabályozva.

A szekcionált csarnokban több lépésben folyik a munka, de minden csarnokrész levegőjét be kell állítani a megfelelő fizikai értékekre. Ezért több körös vonalsoros párásító rendszert építettünk ki. A Vízkezelő, a szivattyú, és a körök vezérlését egy programozható logikai vezérlővel oldottuk meg mellyel a legapróbb változást is nyomon lehet követni. Illetve vissza lehet ellenőrizni. A rövid tesztüzem alatt is bizonyította a telepített párásító rendszer, hogy a fennálló szélsőséges körülmények között is tartani tudja a megadott páratartalmi értéket.

A kezelő rendszer használatának oktatása után átadtuk a párásítást. Ezzel jelentősen csökkentve a selejt képződését a gyártás során. A nagy értékű szövetek, anyagok eszközök, a megfelelő körülmények miatt nem károsodnak. A hibás termékek száma erősen konvergál a nullához.

 ilyen burkolatok készülnek csarnokpárásítás mellett

 

Egyszerű vezérlés

Előkészület a gyártásra

Párásítási igénye esetén keresse kollégáinkat elérhetőségeink valamelyikén. Találjuk meg a legjobb megoldást az Ön számára is

horizontal separator

Kapcsolódó cikkek

Nyomdatechnika felső fokon csarnok párásítással

 

Speciális inkjet nyomdatechnológiánál nagyon fontos a felhasznált papír minősége. A csarnokban lévő páratartalom jelentősen befolyásolja a papíron a festék elterülését és a nyomat minőségét.

 

Hideg helyek párásítása

Hideg helyen párásítani igen problémás feladat. A harmatpont közelében a pára levegőbe juttatása komoly kihívást okoz. A kis mennyiségű vizet nagyon gyorsan kell eloszlatni a levegőbe.

Ennek a ...

Új szivattyú család a kínálatunkban

 A 2015-ös év sem kezdődhet fejlesztés és újdonság nélkül. Megjelent az ipar számára a már régóta várt tartósságát és felépítését tekintve az optimális példány.

A tartós igénybevétel nem ...

Csarnokhűtés párásítással, páratartalom-szabályozással

A folyamatosan szellőztetett, illetve nagy légterű ipari csarnokok megfelelő hűtése hagyományos klímaberendezésekkel szinte lehetetlen feladat. A cégünk által forgalmazott és szerelt evaporatív elven működő párásító-hűtő ...

Jankó Ablak gyártóüzem csarnokpárásítása

A múlt héten Szigetváron jártunk, a Jankó Ablakgyártónál. Igazi családi vállalkozásról van szó, aminek a lelke a tulajdonos Jankó Károly, és az ő szakértelme. A telepítés 3 napig tartott, ez idő alatt 3 ember dolgozott teljes ...

Vissza a nyitólapra

 

 

Horizontal separator

Keresés

Keresés a cikkek szövegében

 

Horizontal separator

Legutóbbi cikkek

Porvédelem hulladékkezelésnél

Kapitális Nyomda párástás

Pályázható fejlesztés: állattartó telepek hűtése párásítással

Több mint 100.000 m2 párásított nyomdai alapterület

Porlekötés Nádor utcai bontás során

Horizontal separator

Legnépszerűbb cikkek

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

A párásító rendszerek fontos szerepet játszanak a növénytermesztés ...

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Napjainkban a nyári hőség enyhítésére Magyarországon ...

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek tárolásakor legfontosabb szempont a frissesség megőrzése, ...

Horizontal separator

Címkék

ipari párásítás (35), párásítás (23), páratartalom-szabályozás (16), csarnokhűtés (14), páratartalom szabályozás (13), csarnok párásítás (11), csarnokpárásítás (11), adiabatikus hűtés (11), párahűtés (10), porlefogás (8), páratartalom (8), pormegkötés (8), nyomdai párásítás (7), légnedvesítés (7), istállóhűtés (6), nyomda párásítás (5), páratartalom szabályzás (5), ipari hűtés (5), iparipára (4), porlekötés (4), faipari párásítás (4), páratartalom mérő (4), istálló hűtés (3), páraszabályzás (3), por megkötés (3), nyomdaipari párásítás (3), csarnok hűtés (3), nyomda (3), szálló por megkötés (2), relatív páratartalom (2), szálló por megkötése (2)