A Szó-Kép Nyomda ügyvezetője, Szikszay Olivér neve mindenki számára ismerősen cseng szakmai berkekben, így különösen örültünk, mikor felkereste cégünket, hogy készítsünk ajánlatot a nyomda kisebbik termének párásítására.
A szóban forgó teremben tárolják a papírt, mielőtt átfut a gépeken, néha a felhasználás előtt több napig is áll a papír fólia nélkül, ami több mint elég idő, hogy megváltozzanak a tulajdonságai. Télen a fűtési szezonban különösen száraz a levegő, akár 30% alá is eshet a relatív páratartalom. A Tecncoooling magasnyomású ipari párásító rendszerrel ez az érték 60%-ra növekedett alig néhány óra alatt, és azóta is folyamatosan ezen a szinten áll. Ennél magasabb páratartalom nem indokolt, bár a rendszer minden gond nélkül tudná teljesíteni akár a 90%-ot is.
A hagyományos csapvizet 3 szűrővel szűrjük a fizikai szennyeződéstől, egészen 1 mikron tisztaságig.
A vízkő ellen ioncserés vízlágyítással védekeztünk, ezzel 1-es érték alá csökkentettük a víz keménységét (német keménység szerint). Rendszerünk nem igényel fordított ozmózisos lágyítást. Ilyet csak akkor telepítünk, ha a nyomdagépek miatt ez szükséges.
A kívánt páratartalmat mindössze 17 db, 0,15-ös fúvókával meg tudtuk oldani ebben a nagyjából 300 nm-es csarnokban. Ezek a fúvókák a legkisebb átmérőjűek, vagyis a legfinomabb porlasztást teszik lehetővé. A beporlasztott, mikron nagyságú cseppek így szinte azonnal elpárolognak, nem jut idő a cseppképződésre.
Külön mágnesszelep gondoskodik a gyors leürítésről, így kikapcsoláskor sem csöpög a rendszer.
Az automatizálást végző páramérőt, és a kapcsolókat zárható szekrényben helyeztük el, így a páratartalmat csak a műszakvezető tudja szabályozni.
A nyomdai párásító teljes telepítése 1 napot vett igénybe, a vízlágyító további fél napot vett igénybe.
A rendszerünk bármikor tovább bővíthető, egy szivattyú 5-ször ennyi fúvókát is tudna működtetni.