A magasnyomású porlasztásos párásító rendszer előnyei

 

Európai minőség

A rendszer minden eleme Olaszországban, egy tradicionális, 100%-ban családi tulajdonú manufaktúrában készül, ahol minden darabot egyedileg tesztelnek. Valamennyi szivattyúnkra 2 év garancia jár, amely a megfelelő karbantartással 4 évre kiterjeszthető. A szivattyúk az összes európai szabványnak és minősítésnek megfelelnek.

Hozamnövelés zöld megoldással

További előnye a hagyományos klímákkal szemben, hogy kültéren, és oldalról nyitott épületekben, például istállókban is alkalmazható. Bár az istállóhűtés még nem terjedt el széles körben, jelentőségét egyre több gazdálkodó ismeri fel. Az ideális hőmérséklet jobb életkörülményeket biztosít az állatok számára, a rendszer előnyei így mérhető hozamnövekedéssel igazolhatóak. Szarvasmarhák esetében az állatok hőoptimumához közelebb álló hőmérsékleti körülmények nagyobb tejhozamot eredményeznek. Sertéseknél nagyobb étvágy, szárnyasoknál kisebb elhullási arány a legfőbb érvek a párahűtés mellett. Ezen felül távol tartja a legyeket, böglyöket, szúnyogokat, és hatékony alkalmazható szagmegkötésre.

Sokoldalúság

A párásítás vagy hűtés mellett egyidejűleg alkalmas por-és szag megkötésére. A 70-100 bar nyomással rendkívül finomra porlasztott vízcseppek (a cseppek nagyságát csak mikronban lehet mérni) kiválóan alkalmasak a porszemek megkötésére is. Az elv nagyon egyszerű: a vízpárához kötődő porszemcsék a talajra hullanak. Fafeldolgozó üzemekben, kőfejtőkben, hulladéklerakókban a szálló por megkötése különösen indokolt környezetvédelmi és egészségvédelmi szempontból egyaránt.  Ugyanezen elv alapján köti meg a szagmolekulákat is, aminek elsősorban a nagyobb szennyvíztelepek látják hasznát.

Energiatakarékosság

Más párásító és páratartalom-szabályozó technológiához képest – legyen az akár ultrahangos, vagy sűrített levegővel működő rendszer -, lényegesen alacsonyabb a bekerülési- és üzemeltetési költség.
A kellően magas nyomáson történő porlasztás mindössze áramot (általában kevesebb, mint 2 kw óránként), és hagyományos csapvizet igényel (a vízkövesedés miatt a lágy víz javasolt, de nem kötelező).

A párolgás egyúttal hőelvonással jár együtt. A szakirodalom ezt evaporatív hűtésként definiálja.
Minden olyan területen használják, ahol a hagyományos klíma nem, vagy csak gazdaságtalanul működtethető. Legjobb példa erre a csarnokhűtés, ahol nagy mennyiségű levegő hűtését kell megoldani.
Közvetlenül a légtérbe permetezve a tényleges hőelvonás miatt nagy mértékben csökkenti a hőérzetet, vagyis 1Celsius fok hőmérsékletcsökkenést is többszörösen frissítőnek érzünk (mint mikor a nyári melegben vizet permetezünk az arcunkra).

Kültéren az ipari léptékű párahűtést hagyományos klímaberendezések kiegészítéseként használják nagy hatékonysággal. Ez az adiabatikus hűtés egyik gyakori felhasználási formája. A klíma kültéri egységének kiegészítésekén, a beszívott levegőt hűtjük le – ami egy lapos tető alatt nyáron könnyen emelkedhet 50 fok fölé is. Ezzel az eljárással csökkentjük a klíma energiaigényét – az ipari hűtés így válik a mai módszereknél gazdaságosabbá.

Biztonság – cseppmentes működés

A nagy nyomáson történő vízporlasztás során nincs cseppképződés, vizesedés. Ez különösen fontos például nyomdáknál, a papír- vagy faiparban. Cégünk referenciái egyedülálló módon a technológia felhasználási területeinek széles skáláját öleli fel. A legnagyobb hazai nyomdák, nyílászáró- és bútorgyártók, üzletláncok kivétel nélkül a mi párahűtő technológiánkat választották.

Kompatibiltás

Rendszereinkbe a hatékonyságot növelő, a vízminőséget javító berendezések könnyen beépíthetők, például mechanikai szűrők, UV szűrő, vízlágyító, baktériumszűrő stb., és bármilyen ilyen típusú berendezéssel szinkronba hozható.

Költséghatékony üzemeltetés

Egy átlagos rendszer napi 1 m3 vizet használ el. Testre szabható, rugalmas, bármikor könnyen bővíthető és átalakítható. Nem igényel sem speciális tervezést vagy méretezést, sem engedélyeztetést. Utólag is bárhová beépíthető. A szivattyúk működése teljesen automatizálható, nem igényelnek állandó felügyeletet.

Könnyű szervizelés

A leggyakoribb hibalehetőség a szórófejek vízkövesedése. (Itt kell megjegyeznünk, hogy a vízlágyítás csökkenti ennek veszélyét, ezáltal a karbantartási igényt.) A fúvókák speciális kialakításukból adódóan egyszerűen tisztíthatóak, többször felhasználhatóak. Egy fúvóka cseréje emellett nem igényel nagyobb tudást, mint például egy lámpaizzó kicserélése. Összességében elmondhatjuk, hogy az esetleges hibák elhárítása gyorsan és egyszerűen elvégezhető.