Rólunk

 

Az ipari párásítás és a csarnokhűtés általunk képviselt műszaki megoldása a mai környezetbarát technológiai elvárásoknak, ezzel párhuzamosan az energiatudatos és költséghatékony klimatizálásnak megkerülhetetlen része lett.

A legtöbb ipari csarnokban a nyári hónapokban elengedhetetlen a légtér hűtése, a csarnokhűtés, melyet általában lokalizálva oldanak meg a klímatechnikai szakemberek, óriási energiafelhasználás mellett. Más gyártási- és felületkezelési folyamatok során pedig szükséges a csarnok légterében állandósított relatív páratartalom fenntartása. A levegő páratartalma meghatározza a feldolgozásra kerülő anyagok nedvességtartalmát, a felületkezelés során pedig egyenletes kifeszülést, gyors lefolyást biztosít.

Cégünk Magyarországon és a környező országokban (Szlovákia, Románia, Szerbia, Ukrajna) pár év alatt piacvezető pozícióra tett szert mindkét probléma megoldásában. Az ipari hűtés, a csarnokhűtés és csarnokpárásítás területén a hagyományos klímatechnikai megoldásokkal szemben, rendszereinkkel bizonyos hőmérsékletig (+24 – +26 Celsius fokig) töredék energia-bevitellel megoldható a nagy légterek hőmérséklet csökkentése, míg az ipari párataratalom-szabályzásban a magas bekerülési- és üzemeltetési költségű sűrített levegős technológiai megoldásokat váltottuk ki.

 

A nyomdaiparban és a faiparban is megkezdődött termékeink sokrétű felhasználása, pár év alatt hazánk vezető nyomdái, nyílászáró- és bútorgyártói mind letették voksukat a technológiánk mellett. (Megvalósult munkáinkról ide kattintva találhat bővebb információt.) Ezek után ismerték fel egyéb szektorok is (műanyaggyártás és -fröccsöntés, fényezőüzemek, kábelgyártás, vasöntöde, alumínium-megmunkálás) a nagynyomású párásításban rejlő lehetőségeket, és az ipari párásítás felhasználási területeinek száma egyre csak bővül: 2011-ben a gyógyszeripari kísérletekben a vérsavó stabilizálásához is felhasználták rendszereinket.

A csarnokhűtés és istállóhűtés területén a már meglévő hagyományos klímaberendezést kiegészítendő is felhasználják rendszereinket, evaporatív- (a víz párolgásának hűtőhatása) vagy adiabatikus (gravitációs szellőztetéssel kombinált energiabefektetés nélküli hűtés) technológiaként felhasználva. A folyamat nem csak a közvetlen hűtendő térben használható fel, hanem a klímák beszívóoldali levegőjének előhűtésekor is, mellyel nagyban hozzájárul a kedvezőbb energiahasznosításhoz.

Az EU egyre szigorúbb előírásainak köszönhetően az ipari méretű pormekötésben és porlefogásban is szükségszerűvé vált, hogy a bányák, kőfeldolgozó- és kőfaragó üzemek környékén a robbantás, vágás és csiszolás közben felszabaduló szilárd részecskéket (kőport) apró méretűre porlasztott vízpermettel kössük meg. Ugyanezt a képességet használjuk a hulladékfeldolgozás- és hulladékszelektálás során termelődő por, bűz (kellemetlen illatanyagok) semlegesítéséhez, megkötéséhez.

Várjuk megtisztelő érdeklődését!

 
Az ipariparasitas.hu csapata
Tecnocooling Kft.
Nagy Csanád, ügyvezető