Karbantartás

 

A víz minősége

 1 micron tisztaságú, lágyított (5 nk alatti) vízminőség az elvárt minimum. A Mg és Ca karbonát eltávolítása műgyantás vízlágyítással javasolt.

A vízben található többi ásványi só lerakódásár RO (fordított ozmózisos) berendezéssel tudjuk elkerülni.

A legionella elkerülése érdekében kötelező UV sterilizátort szerelni közvetlenül a szivattyú elé.

Ha egy rendszer több mint 2 napig nem üzemel, bekapcsolás előtt fertőtleníteni kell. A fertőtlenítésre ezüst nitrát oldat használata javasolt, de 3 mg / liter klór alkalmazása is megfelelő. Az oldatot a szűrőpohárba adagoljuk, majd visszahelyezzük.

Ne engedjen a rendszerbe 30 foknál melegebb vizet

Szivattyú karbantartása

A szivattyúkban 500 üzemóra, vagy 3 hónap után olajat kell cserélni, illetve 1000 óra, vagy 6 hónap után tömítést, és 2000 óra, vagy 6 hónap után csapágyat. Ezen feltételek betartása a garancia feltétele.

Kérjen ajánlatot cégünktől rendszeres, megelőző karbantartásra, akár havi díjas fizetéssel.

Ha megelőző karbantartás helyett csak meghibásodás esetén kér karbantartást, 10 munkanapon belüli határidővel tudjuk vállalni a munkát. Amennyiben a berendezéshez további alkatrészek importja szükséges, a javítás 30 napot is igénybe vehet. Ilyen esetben lehetőség van csere készüléket igénybe venni, ennek egyszeri díja nettó 30.000 Ft a javítási időtől függetlenül.

 

 

A vízlágyítóról

 

A víz keménységi fokától, és a használat mértékétől függő gyakorisággal kell cserélni a sót a rendszerben.

A rendszer átadásakor erről pontos leírást kap (használati utasítás)

Javasoljuk, hogy 2 zsák mindig legyen tartalékba.

 

Fúvóka tisztítása, karbantartása:

 

A megfelelő vízminőség a fúvókák élettartalmát növeli, megelőzi a meghibásodást. A leggyakoribb előforduló probléma, hogy a vízkő eltömíti a furatot. Vízkőoldóval, és/vagy ultrahangos tisztító berendezéssel a vízkő eltávolítható.

 

A rendszert a fagy ellen védeni kell. A szivattyút védett helyre kell helyezni, és a csőből a vizet kompresszorral kell kifújni.

Szűrők tisztítása

A fogóval a szűrőpoharat lecsavarjuk, kicseréljük a szűrő betétet, majd visszacsavarjuk. A légtelenítést a piros gombbal végezzük el.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos tulajdonát képezik.