A páratartalom-szabályozás előnyös hatásai

A természetes anyagokkal dolgozó ipari szektorokban – a papírgyártásban, a textiliparban, nyomdaiparban, faiparban, a bútorgyártásban – és különböző ipari felületkezelési eljárásoknál a késztermék minőségét nagyban befolyásolja a felhasznált nyersanyagok és a környezet nedvességtartalma. Megfelelő páratartalom esetén kevesebb a selejt végtermék, gazdaságosabb a termelés.

Párásító berendezéseink páratartalom szabályozó automatikával szerelve azt a biztonságot nyújtják megrendelőinknek, hogy üzemidőben, és üzemen kívül is állandóan tartható a gyártáshoz megkívánt páratartalom, így a nyersanyagok nem veszítenek nedvességtartalmukból az éjszakai, hétvégi illetve ünnepi leállások alatt sem. Csarnokok párásításához ugyanakkor lehetőség van külön csak páratartalom mérő szonda beszerelésére is, ebben az esetben a szivattyú manuális ki-bekapcsolásával szabályozható a páratartalom, viszont a rendszer ilyenkor a megfelelő légnedvesség szinten tartásához folyamatos felügyeletet igényel.

Rendszereink moduláris kiképzésüknek köszönhetően bármilyen csarnok, raktárhelység, egyéb ipari létesítmény – legyen az akár konkáv alaprajzú, vagy extra belmagasságú – párásításához igazíthatóak, egyazon szivattyúval kiépíthető igény szerint több, külön üzemeltethető párásító kör is, amelyek a szükséges páramennyiség függvényében szabályozhatók. Ilyen esetekben helységenként külön mérő-szabályzó egység szükséges. Akár a helységen belül lokálisan is szabályozható a kibocsájtott páramennyiség a fúvókák irányított elhelyezésével.

Digitális kijelzővel ellátott páratartalom-szabályzóinkkal 1%-os pontossággal beállítható a kívánt páratartalom. A műszer falra szerelhető műanyag dobozos kivitelű, mikroprocesszor vezérelte szabályzóáramkörből és hozzá tartozó külső páratartalommérő egységből áll. A digitális vezérlőegység egyszerűen kezelhető, használata nem igényel szaktudást. A hosszútávú pontos és üzembiztos használat érdekében a műszerburkolat vízálló, és a páralecsapódástól is véd.

A linkre kattintva tekintse meg referenciáinkat, ahol sikerrel alkalmaztuk rendszereinket a

faipari páratartalom-szabályozásban,

parkettaüzem párásításánál,

nyomdaipari páratartalom-szabályozásban,

valamint

zöldséges standok és halaspultok páratartalom-szabályázása területén.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos tulajdonát képezik.

Kapcsolodó bejegyzések

Nyomdatechnika felső fokon csarnok párásítással

Nyomdatechnika felső fokon csarnok párásítással

Speciális inkjet nyomdatechnológiánál nagyon fontos a felhasznált papír minősége. A csarnokban lévő páratartalom jelentősen befolyásolja a papíron a festék elterülését és a nyomat minőségét. A pontos és gyors vágásokhoz is igen lényeges a papír nedvesség tartalma. A...

Ami jó az jó: Csarnokpárásítás Ipolytölgyesen

Ami jó az jó: Csarnokpárásítás Ipolytölgyesen

A kiépített párásító rendszer az elvárásokon túl teljesítette a hozzá fűzött reményeket, hogy a többi csarnokban is meg kellett oldani a páratartalom szabályozását. Kollégáink gyors és segítőkész hozzáállásának köszönhetően, rövid időn belül fúvókák hada állta a...

Ragasztástechnika csúcsminőségben: páratartalom szabályozással

Ragasztástechnika csúcsminőségben: páratartalom szabályozással

Magyarország északi határához közel egy szegényes falu szélén épült fel a Mono Ipolyfabrik Kft csarnoka. Itt gyártják a nagy autókonszernek prémium kategóriás autóihoz a dekorációs elemeket és belső burkolati eszközöket. Az oldhatatlan kötéssel rögzített részek nem...