Magyarország északi határához közel egy szegényes falu szélén épült fel a Mono Ipolyfabrik Kft csarnoka. Itt gyártják a nagy autókonszernek prémium kategóriás autóihoz a dekorációs elemeket és belső burkolati eszközöket.

Az oldhatatlan kötéssel rögzített részek nem készülhetnek mérgező anyagokból így nem marad más mint a vízbázisú ragasztás. Ezen technológia egyik legfontosabb eleme a ragasztás minőségét jelentősen befolyásoló környezeti hőmérséklet és páratartalom. Az iCool-t kérték fel hogy a ragasztó csarnok párásítását oldja meg a lehető legnagyobb pontossággal szabályozva.

A szekcionált csarnokban több lépésben folyik a munka, de minden csarnokrész levegőjét be kell állítani a megfelelő fizikai értékekre. Ezért több körös vonalsoros párásító rendszert építettünk ki. A Vízkezelő, a szivattyú, és a körök vezérlését egy programozható logikai vezérlővel oldottuk meg mellyel a legapróbb változást is nyomon lehet követni. Illetve vissza lehet ellenőrizni. A rövid tesztüzem alatt is bizonyította a telepített párásító rendszer, hogy a fennálló szélsőséges körülmények között is tartani tudja a megadott páratartalmi értéket.

A kezelő rendszer használatának oktatása után átadtuk a párásítást. Ezzel jelentősen csökkentve a selejt képződését a gyártás során. A nagy értékű szövetek, anyagok eszközök, a megfelelő körülmények miatt nem károsodnak. A hibás termékek száma erősen konvergál a nullához.

ilyen burkolatok készülnek csarnokpárásítás mellett

Előkészület a gyártásraEgyszerű vezérlés

Párásítási igénye esetén keresse kollégáinkat elérhetőségeink valamelyikén. Találjuk meg a legjobb megoldást az Ön számára is