Faipari párásítás

A megfelelő külső környezeti tényezők biztosítása nélkülözhetetlen a faipar, a bútorgyártás területén. Alacsony páratartalom esetén a faanyag kiszárad, kirepedezik, vetemedik.

Magyarország területén a klimatikus viszonyoknak köszönhetően az év kétharmad részében alacsony a relatív páratartalom, ami – a minőség megtartása mellett – megnehezíti a faanyag megfelelő feldolgozását, kezelését, tárolását. A páratartalom-szabályozás fontosságát az élet számos más területén is magától értetődőnek tekinthetjük.

Az általunk forgalmazott párásító rendszerrel beállíthatjuk a gyártási folyamatnak megfelelő páratartalom szintet. A párásítás előnye továbbá, hogy tetemesen csökken a levegőben szálló por mennyisége is, nagyban megkönnyítve a műhelyen belüli festékrészlegben dolgozók munkáját. Ezáltal csökken a selejt mennyisége és nő a hatékonyság.

A kibocsájtott páramennyiség szabályozható, a páraszemcsék a szálló porszemcsékhez tapadva azokat a talaj felé irányítják, ily módon hatásosan eltávolítják a levegőből a 0,1-1000 mikron méret közötti, belélegezhető részecskéket: magas páratartalmú levegőben a vízrészecskék a szálló port azonnal megkötik.

Rendszereinkbe a hatékonyságot növelő, a vízminőséget javító berendezések könnyen beépíthetők, például mechanikai szűrők, UV szűrő, vízlágyító, baktériumszűrő stb.

A faiparban kiépíthető párásító rendszerek fontos eleme a páratartalmat szabályozó készülék, amely az automatizált működés legfontosabb eleme, páramérőből és szabályozóegységből áll. A szabályozó automatika a szivattyút a megfelelő – akár 1-2 %-os pontossággal beállítható – páratartalom függvényében kapcsolja ki illetve be.

A berendezés működési költségei alacsonyak (a rendszer működését kis vízfogyasztás, alacsony elektromos energia felhasználás jellemzi), a készülékbe fektetett tőke így hamar megtérül.

A magasabb minőség egyenesen arányos az árrés növekedésével!

 

Ha több képet szeretne látni a faipari párásításról, kattintson a linkre!

 

 
A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.