Hulladék feldolgozása, por- és szagmekötése

A hulladékfeldolgozásban illetve szennyvízkezelésben keletkező por és kellemetlen szagok (bűz) komoly problémát jelenthetnek, nem csak közvetlenül az üzemek dolgozóinak, de a környezeti terhelés szempontjából közvetve a környezetre is. A mai modern hulladékfeldolgozó üzemekre vonatkozó előírások maximálják a káros kibocsájtás mértékét, többek közt a szálló por, illetve a kellemetlen szagú, esetleg egészségre ártalmas kémiai anyagok koncentrációját.

A szálló por megkötése: porlefogás

A magas nyomású ködképző rendszerek biztosítják a legmegfelelőbb megoldást beltérben és kültéren egyaránt, a kezelt terület méretétől függetlenül, az inert hulladékok, porózus anyagok kezeléséből vagy gyártásából adódó szálló por megkötésére.

A párásító rendszerek hatásosan eltávolítják a levegőből a 0,1-1000 micron mérettartományú belélegezhető részecskéket: magas páratartalmú levegőben a vízrészecskék a szálló port azonnal megkötik. Az általunk szerelt rendszerek műszaki kialakítása lehetővé teszi a porlasztott vízmennyiséghez felületaktív anyagok hozzáadását is, amennyiben szükséges. A felületaktív anyagok kötődnek a lebegő részecskék felületéhez, ezáltal megnövelik a tömegüket, a talaj felé irányítva azokat – jelenleg ez a leghatékonyabb pormegkötési technológia.

Kellemetlen szagok illetve bűz semlegesítése

Az általunk telepített párásító rendszerek a legjobb megoldást nyújtják a kellemetlen szaghatások csökkentésére, illetve szabályozására mind az ipari, mind a kereskedelmi alkalmazásban.

Rendszereink mind a szilárd mind a folyékony hulladékok esetében hatékonyak. A semlegesítési folyamatban a párásítás mellett semlegesítő vegyszerek (blokkolják a szagmolekulák nyálkahártyán való megtapadását, és ezzel a szagérzet kialakulását), vagy teljesen természetes bio-semlegesítők (akadályozzák a szagmolekulák képződését, elősegítik azok biológiai bomlását) is felhasználhatók, adagolásuk teljesen automatizálható.

Előnyök:

A TecnoCooling párásító rendszer minden esetben könnyen igazítható az egyedi igényekhez, helyzetekhez mind a kibocsájtási pont (fúvókák helye) meghatározásakor, a szivattyú és segédberendezéseinek (vízlágyító berendezés, mechanikai szűrők, adagolószivattyú semlegesítő vegyszerekhez vagy felületaktív anyagokhoz, stb.) elhelyezésekor, mind a kibocsájtott pára mennyiségének és minőségének meghatározásakor. Egyszerűen, könnyen szerelhető kisméretű fúvókák és csőrendszer, könnyen kezelhető berendezés.

Egyszerűen összeállítható, nem igényel sem speciális tervezést vagy méretezést, sem engedélyeztetést. A szerelés ideje alatt nem szükséges az üzem termelését leállítani, illetve módosítani.

A rendszer üzemeltetése teljességgel automatizálható, nem igényel speciális felügyeletet, illetve odafigyelést. Továbbá amennyiben az üzemben a termelés leáll, a TecnoCooling párásító rendszer is leáll, és ezáltal vizet és energiát takarít meg.

Ha több képet szeretne látni a por- és szagmegkötés módszeréről, valamint csarnokpárásításról és csarnokok hűtéséről, kattintson a linre!

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.