Párásítás a betongyártásban

A betongyártásban, különösen a helyszínen készre gyártott, magas minőségű, statikailag vagy esztétikailag kiemelt jelentőségű betonelemek készítésekor rendkívül fontos tényező a páratartalom mértéke.

A beton kötési ideje, és az ekkor beálló végleges anyagminőség nagyban függ a közvetlen környezet páratartalmától. Alacsony páratartalom esetén a kötő beton végleges szerkezeti szilárdsága nem éri el a kívánt minőséget, a szemcseszerkezetben rácshibák keletkezhetnek, amely nem csak a felület esztétikai megjelenését rontja – ez a manapság egyre szélesebb körben alkalmazott ún. látszóbetonoknál az egyik legfontosabb kritérium – de a statikai mutatók romlásával a beton kiegyenlített teherviselésének rovására is mehet.

A nem megfelelő körülmények közt kötő betonok felülete megrepedezhet, időtállósága romlik. Teherviselő szerkezetek építésekor a hézagos, hajszálrepedéses felületen a csapadékvíz és egyéb nedvesség könnyen átszivárog, a beépített betonacél anyagát károsíthatja, és idő előtt nem várt statikai problémákhoz vezethet.

A kész beton felületi minősége nagyban befolyásolja az esetleges későbbi felületkezelés, festés sikerességét, időtállóságát. Mindezen problémák kiküszöbölésére az ipari párásítás hatékony megoldást nyújt.

Párásító berendezéseink moduláris kiképzésüknek köszönhetően nagyon egyszerűen szerelhetők, átalakíthatók, és bővíthetők, mindenféle speciális formájú felülethez illeszthetők. Működésük teljességgel automatizálható, nem igényelnek állandó felügyeletet.

 
A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.