Üvegházak párásítása

A párásító rendszerek fontos szerepet játszanak a növénytermesztés klimatikus szabályozásának területén. Az általunk szerelt párásító rendszerek segítségével pontosan beállítható a hőmérséklet és a páratartalom, akár természetes, akár mesterséges szellőzésű belső terekben.

A nyári időszakban az alacsony relatív páratartalom hatására a fúvókák által kibocsájtott köd gyorsan elpárolog, így a párolgáshő elvonásával hűti is a légteret, amellett, hogy a környezet levegőjének víztartalmát növeli.

A téli időszakban üvegházpárásító rendszereink segítségével a fűtés okozta túlzott légszárazság kiküszöbölhető a kívánt páratartalom pontos szabályozásával, így a növények túlzott vízvesztését (dehidratációját) hatékonyan meg lehet előzni.

A nagynyomású ködképző rendszereink által előállított környezeti feltételek (páratartalom és léghőmérséklet) tökéletesen alkalmasak a legkényesebb növények (pl.: magvetés, csírázás, trópusi növények, virágzó dísznövények) termesztéséhez is, ahol a hagyományos vízbefújásos technológia nem megfelelő.

A termesztőknek gondot okoz az alacsony páratartalom, illetve a nyári túl magas hőmérséklet. Komoly problémák forrása lehet, ha az üvegház relatív páratartalma 30 % alá esik. A növények ilyenkor szenvednek, növekedésük lelassul, rosszabb esetben meg is áll. Tény, hogy a nyári hónapok alatt fennálló arid (meleg, száraz) körülmények között sok üvegházban leállnak a termeléssel, amíg a környezeti viszonyok újra megfelelőek lesznek a költséghatékony termesztés feltételeinek megteremtéséhez.

Az általunk forgalmazott párásító rendszerek előnye a gyors, könnyű felszerelhetőség és az alacsony karbantartási igény mellett, hogy azokba a működést szabályozó automatizált berendezések építhetők be (páratartalom mérő, termosztát, időzítő) továbbá, hogy speciális adagoló pumpával is elláthatók, amellyel a vízben oldott tápanyagokat és a kártevők, kórokozók elleni szereket könnyen és pontosan ki lehet juttatni a növényekhez.

Ipari párásító rendszereink alkalmasak üvegházak, fóliasátrak, gombapincék páratartalmának pontos szabályozására, akár automatizáltan, így a nap 24 órájában a kívánt szinten tartható a légnedvesség extra felügyelet nélkül is.

Ha több képet szeretne látni üvegházak, zöldházak párásításáról, kattintson a linkre!

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.