A papírgyártás a nyomdaipar egyik kiszolgáló iparága, ezért a késztermék minősége, jelen esetben a megfelelő víztartalma kiemelt fontossággal bír.

Mivel Magyarországon az év nagy részében a levegő relatív páratartalma alacsony, a hosszú időn át tárolt papír sokat veszít nedvességtartalmából a raktározás ideje alatt, így a nyomdába kerüléskor a késztermék nem mindig megfelelő a tökéletes nyomdai anyagok legyártásához.

Gyakorta előforduló hibák száraz papír esetén: teknősödés, nyomás közbeni nyúlás, melynek eredménye lehet pontatlanság, elektrosztatikus feltöltődés.

A nedvesség elvesztésének problémájára kiváló megoldást nyújtanak párásító rendszereink. Az esetleges hosszan tartó raktározás ideje alatt a tárolóhelységek páratartalmának pontos beállításával kiküszöbölhető a papír minőségének romlása.

párásító berendezés könnyen szerelhető, mindenféle méretű helység és csarnok méreteihez igazodik, a párásítás teljesen automatizálható, így üzemidőn kívül is nagy pontossággal beállítható és fenntartható a kívánt páratartalom.

A rendszer energia és vízigénye alacsony, karbantartást évente maximum két alkalommal igényel, költséghatékony.

Ha többet szeretne olvasni az általános páratartalom-szabályozásról, kattinson a linkre!

 
A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.