A lótenyésztésben, sport és hobbiló tartásban fontos az állatok számára komfortos környezet fenntartása. A kánikulában a lovak is szenvednek a hőségtől, ilyenkor teljesítményük is visszaesik. Problémát jelent még a száraz nyári hónapokban az istálló légterében szálló por magas koncentrációja, amely mind az állatok, mind az emberek egészségére ártalmas hatással van. Ez a nyári időszakban a külső környezet szárazsága és a lovakkal való munka (föld, illeve homok talajú kifutók) miatt alapvetően magas, ezt tetézi az istállóban az alom és a szálastakarmány mozgatásából adódó, levegőbe kerülő pormennyiség is.

Párásító rendszereink az adibatikus hűtés elvén működnek, külső hőmérséklettől függően akár 5-8 °C-kal is csökkenthető a hűtött terület hőmérséklete. A rendszer alapját képező nagynyomású szivattyú 4-10 mikron méretű cseppeket porlaszt a fúvókákon keresztül a levegőbe, így a víz azonnal elpárolog. A falfelületeken és a tárgyakon viszont nem jelenik meg páralecsapódás, az istállók hűtése során így a vízkicsapódásból következő baktériális fertőzések elszaporodásától sem kell tartani. Az általunk forgalmazott párásító rendszerek ventilátorokkal is szerelhetőek, így biztosítva a vízpára nagy területen való hatékony eloszlását, és a friss levegő utánpótlását.

A kibocsájtott páramennyiség szabályozható, a páracseppek a szálló porszemcsékhez tapadva azokat a talaj felé irányítják, ily módon hatásosan eltávolítják a levegőből a 0,1-1000 mikron mérettartományú belélegezhető részecskéket: magas páratartalmú levegőben a vízrészecskék a szálló port azonnal megkötik.

Elmondható, hogy a magas páratartalom nem kedvez a repülő rovaroknak sem (legyek, böglyök, szúnyogok), azokat visszaszorítja.

A rendszer vízigénye minimális, más hűtőrendszerekhez viszonyítva az elektromos fogyasztása is lényegesen alacsonyabb.

Az istálló levegője még a nyári hónapokban is friss marad, ezáltal kedvező hatású a lovak és emberek egészségére és komfortérzetére.

 
 
 A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.