A kőbányászat és kőfeldolgozóipar jellegéből adódóan hatalmas mennyiségű szálló port szabadít fel. A szálló por amellett, hogy az emberi egészségre ártalmas, magas koncentrációban a látási viszonyokat is ronthatja, és növény- és állategészségügyi szempontból is káros.

Az emisszió csökkentésére jó megoldást jelent nagynyomású párásító rendszerünk kiépítése pormegkötés céljából. A kibocsájtási pont közelében elhelyezett fúvókák a keletkező porszemcsék felületére tapadva azokat a talaj felé kényszerítik, nagymértékben csökkentve a levegőben szálló, egészségre ártalmas PM10, (belélegezhető, 10 micronos vagy annál kisebb) frakciójú részecskék koncentrációját.

A párásító rendszerek hatásosan eltávolítják a levegőből a 0,1-1000 micron mérettartományú belélegezhető részecskéket: magas páratartalmú levegőben a vízrészecskék a szálló port azonnal megkötik.

 

Előnyök

A TecnoCooling párásító rendszer minden esetben könnyen igazítható az egyedi igényekhez, helyzetekhez mind a kibocsájtási pont meghatározásakor, a szivattyú és segédberendezéseinek elhelyezésekor, mind a kibocsájtott pára mennyiségének és minőségének beállításakor. A technológia egyszerűen, könnyen szerelhető kisméretű fúvókákat és csőrendszert, könnyen kezelhető berendezést biztosít.

Moduláris kiképzésüknek köszönhetően a TecnoCooling rendszerek nagyon egyszerűen szerelhetők, átalakíthatók és bővíthetők, nem igényelnek sem speciális tervezést vagy méretezést, sem engedélyeztetést. A szerelés ideje alatt nem szükséges az üzem termelését leállítani, sem módosítani.

A rendszer működtetése teljességgel automatizálható, nem igényel speciális felügyeletet, illetve odafigyelést. Továbbá, amennyiben az üzemben a termelés leáll, a TecnoCooling párásító rendszer is leáll, és ezáltal vizet és energiát takarít meg.

A pormegkötéshez felhasznált víz mennyisége kicsi, a környezetben lecsapódó páramennyiség gyakorlatilag nulla.

 
 
A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.