A K&H Bank egyik nagy irodaházában energiatakarékossági megfontolásból a légkondicionáló által beszívott levegő előhűtése volt a cél. Erre a feladatra a legegyszerűbb, és relatív olcsó megoldás az adiabatikus előhűtés, amit magas nyomású szivattyúval valósított meg a Tecnocooling csapata.

A rendszer teljességgel megegyezik a nyomdákba, faiparban, és egyéb területeken alkalmazott párásító berendezésekkel, mindössze egy alternatív felhasználási módról van szó.
A 70 baros nyomás rendkívül finom porlasztást eredményez, ami lehetővé teszi a kiáramló víz azonnali elpárolgását, és az ezzel együttjáró lehűlést.

A konkrét példánál maradva:  ez az eljárás a légkezelő által beszívott levegőt több mint 6 C fokkal csökkentette, így 25 %-kal kevesebb energiával működött a légkondicionálás. A hatásfokot tovább növelték a megfelelően beállított ventilátorok, amik a mikron nagyságú cseppeket közvetlenül a légbeömlőkre irányították, tehát minimális volt az energiaveszteség.
A rendszer vízigénye napi 1/2 köbméter, 6 órás üzemelés mellett, áramfelvétele 1,1 kWh. További előnye, hogy bárhol (kültéri légbeömlők esetén) utólag is könnyen kiépíthető. A kivitelezés 1 napot vett igénybe.

Ennél az irodaháznál a beruházás értéke 1 mFt volt, ami már a második év elején megtérült. Egyúttal nullára csökkent a túlmelegedés miatti leállások száma, ami épp a legnagyobb melegben jelentett óriási problémát. A klíma előhűtésével tehát javult a már meglévő légkezelő kihasználtsága.

Ennek a fajta adiabatikus hűtésnek az egyetlen hátránya, hogy légcsatornába közvetlenül nem lehet beépíteni. Ehhez komplexebb, és egyben drágább technológia szükséges, de ez is megoldható.
A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.