Az Adosz Alföldi Dohány Szövetkezet rögtön két telephelyén, Kiskunhalason és Szelevényben is kérte ipari párásító rendszerünk telepítését a dohánylevelek ideális minőségének érdekében.
A megrendelő részéről a szokásos elvárásokon (cseppmentes porlasztás, gyors installálás) túl további igények is felmerültek. A tárolók ugyanis egymás mellett helyezkedtek el, és pontosan azonos méretűek voltak. Mivel nem volt követelmény, hogy mindegyik tárolóban egyszerre működjön a párásítás, így adott volt a lehetőség, hogy egyetlen, könnyen áthelyezhető rendszerrel oldjuk meg a dohánylevelek nedvességpótlását.

A megoldás egy egyedileg gyártott, mozgatható, rozsdamentes acélkeret lett, ebbe kerültek beépítésre a fúvókák. A keret illeszkedik a tárolók légbeszívójának nyílásához, a nyomást biztosító szivattyú pedig szintén egy gurulós kocsin kapott helyet, tehát a teljes rendszer „mobilizált” lett.
Az ADOSZ-nál végzett munka remek példa arra, hogy egy kis kreativitással milyen sokoldalúan felhasználható a párásító rendszerünk, bármilyen speciális igényt kielégít a körülményektől függetlenül.

A sikeres és költséghatékony megoldás a jövőre nézve további önbizalmat ad kollégáinknak is, akár nyomdai vagy egyéb ipari párásításról, netán fényező csarnokról, vagy kőbányák pormegkötéséről legyen is szó. Nem is szólva a párásításra leginkább érzékeny nyílászáró gyártókról, és famegmunkáló cégekről , ahol leginkább a felületkezelés igényli az ideáli páratartalom beállítását.

Az említett innováció jól mutatja a Tecnocooling hozzáállását a problémás helyzetekhez, sok éves szerelési és karbantartási tapasztalata pedig magasan a hasonló cégek fölé emeli.
A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.