TecnoCooling párásító rendszerek optimális szinten tartják a gyümölcs-, zöldség-, hal- és húsfélék környezetének nedvességtartalmát és megállítják a kiszáradási folyamatot.

A gyümölcsök és zöldségek nagyrészt vízből állnak. A frissesség elvesztését a gyors kiszáradás okozza, mivel a bennük lévő víztartalom elpárolog. Ahhoz, hogy megőrizzük a zöldségek, gyümölcsök nedvességtartalmát, használjunk párásítórendszert, ami visszaállítja a nedvesség optimális szintjét, megállítva ezzel a kiszáradási folyamatot.

Alkalmazási területek:

• Bevásárlóközpontok, szupermarketek, áruházláncok, piacok gyümölcs- és zöldségstandjai
• Érlelő- és fűszerházak
• Jégágyas halaspultok
• Húspultok

A halból és tengeri állatokból készült termékek is ki vannak téve a kiszáradás veszélyének, a frissesség elvesztésének, hisz tényleges tömegük 70%-a víz. A párásító berendezéseknek köszönhetően megőrizhetjük a termékek természetes nedvességtartalmát, megelőzve a súlyveszteséget.

A maglódi Auchan számára 2012 év elején telepítettünk párásító rendszert az áruházban lévő zöldség-gyümölcs sziget fölé. Az áruház úgy döntött, hogy először pár hónap erejéig tesztelik a rendszert. Ezt egy egyedi bérleti konstrukcióval tudtuk megoldani. A cél az volt, hogy lássák működés közben és megfigyelhessék a közvetlen párásítás zöldség/gyümölcs termékekre gyakorolt kedvező hatását. A telepítés könnyedén lezajlott. A vásárlókat egyáltalán nem zavarták a munkálatok. A halas részlegnél helyeztük el a szivattyút, szűrőt és egyéb gépészeti elemeket. A vásárlótérbe csak az alig észrevehető 3/8 colos polyamid csővezeték került. Közvetlenül a zöldség pult felett vezettük le a csövet, így egy vonalsor került a termékek fölé. Kb. 40-50 centiméterenként helyeztünk el dupla fúvókatoldókat. Ezáltal mindkét irányba biztosítottuk a vízpára eljutását. A működést automatizáltuk úgy, hogy kb. 2 percenként kapcsoljon be a rendszer kb. 4-5 másodpercre. Az ott dolgozó kollegák megerősítették, hogy a párásítórendszernek köszönhetően csökkentek a napi leírások. Tehát a rendszer amellett, hogy látványosan meghosszabbítja a friss zöldségek eltarthatóságát, rövid távon megtérülő beruházásként is tekinthetünk rá.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.