Az Önök cége által felszerelt párásító rendszerrel mindegyik áruházunkban elégedettek vagyunk. Az említett berendezés előnyeit sikerült a gyakorlatban is megtapasztalnunk, amely kimutatható eredményt hozott cégünknek, különösen a zöldség-gyümölcs- hal- és hús értékesítés területén.
Bízva a további együttműködésben, maradok tisztelettel:

Szabó András
Műszaki Igazgató, CBA áruházlánc

Frissáru pultok frissen tartása

Az élelmiszerek tárolásakor legfontosabb szempont a frissesség megőrzése, a hosszú eltarthatóság. Egy zárt raktárhelységben könnyebben ellenőrizhetők és fenntarthatók a frissesség megőrzését szolgáló klimatikus viszonyok, mint az üzletek pultjain elhelyezett élelmiszerek esetében. A megfelelően automatizált és beállított párásító berendezéseknek köszönhetően sokáig megőrizhetjük a termékek természetes nedvességtartalmát, mind raktározáskor, mind az áruházak pultjain kínált gyümölcsök, zöldségek, hal és tőkehús esetében, megelőzve a súlyveszteséget, megőrizve a frissességet, így azok nem veszítenek gyorsan értékükből, tovább eladhatók maradnak.

Minden élőlény, legyen az növényi vagy állati eredetű, legnagyobb alkotóeleme a víz, tömegének jelentős részét ez teszi ki. A frissesség elvesztésének egyik fő oka a kiszáradásban keresendő. A zöldségek és gyümölcsök eltarthatósága jelentősen megnő, ha a tárolási környezet megfelelő páratartalmú. A cél a termék minél hosszabb ideig, minél jobb állapotban, minél kevesebb súlyveszteséggel történő tárolása pozitív hőmérsékleten, fagyasztás nélkül.

A növények szüretelés, betakarítás után is tovább lélegeznek, pórusaikon keresztül nedvesség távozik, ha azt környezete képes felvenni. Ez a termékből eltávozó nedvesség kiegyenlíti azt a vízveszteséget, ami a hűtés miatti páratartalomcsökkenés okán csapódik le, majd távozik a lefolyórendszerbe. Gyakorlatilag minden egyes elfolyt liter vízzel egy-egy kilogrammnyi áru értékétől búcsúzunk el. Ha azonban a tárolóban lévő levegő relatív páratartalmát már a betárolás előtt felemeljük a megfelelő szintre, a kipárolgás jelentősen csökkenthető, így a veszteségek is sokkal alacsonyabbak lesznek. A száradás ilyen mérvű leredukálása ugyanakkor a zöldség illetve gyümölcs eltarthatóságának meghosszabbodását is eredményezi.

A halak, tengeri állatok, a tőkehús és egyéb húskészítmények is erősen ki vannak téve a kiszáradásnak, a frissesség elvesztésének, mivel tényleges tömegük 60-80 %-a víz.

Párásító rendszereink közvetlenül a vízhálózatra csatlakoztathatók, friss ivóvizet porlasztanak a levegőbe. Víztartályuk nincs, ezzel megakadályozandó a pangó víz kialakulását, ami a baktériumok melegágya lehet. Az ipari párásító rendszer tartozékai a rendelkezésre álló hálózati víz minőségétől függően különböző mechanikai szűrők, baktériumszűrő, vízlágyító, és a mikroorganizmusok teljes körű hatástalanítására UV lámpás szűrő. A rendszerbe építhető páratartalom-mérő és szabályzó készülékkel pontosan beállítható a kívánt páratartalom, felügyeletet nem igényel, karbantartási költsége rendkívül alacsony.

Berendezéseinket ajánljuk gyümölcs- és zöldséges pultok, hal, tengeri állatok, tőkehús és csemegepultok párásítására. Rendszereink tökéletesen alkalmasak megfelelő páratartalom biztosítására érlelő és fűszerházakban, borpincékben, húsok, halak fagyasztás nélküli tárolásakor, sajtérlelő helységekben, vágott virág tárolásakor.

A párásító készülékek kontrollálják a kellemetlen szagok terjedését is a környezetben, és párolgáskor hőelvonással hűtő hatást is kifejtenek. A vízpárával telített levegő akadályozza a repülő rovarok (legyek, darazsak) mozgását, visszaszorítva azokat.

 

Ha több képet szeretne látni frissáru pultok frissen tartásáról, zöldséges- és húspultok párásításáról és páratartalom-szabályozásáról, kattintson a linkre!

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos tulajdonát képezik.