A folyamatosan szellőztetett, illetve nagy légterű ipari csarnokok megfelelő hűtése hagyományos klímaberendezésekkel szinte lehetetlen feladat. A cégünk által forgalmazott és szerelt evaporatív elven működő párásító-hűtő berendezések segítségével tökéletesen megoldható a nagy légterű csarnokok hűtése, akár úgy is, hogy a csarnoknak csak egy része hűtött (például ahol a munkaállomások vannak) másik részében (a raktározott termék környezetében) a természetes külső hőmérséklet érvényesül.

 

A hűtő hatás a speciálisan erre a célra kifejlesztett nagynyomású szivattyú által a légtérbe porlasztott rendkívül apró vízcseppek azonnali elpárolgásán alapul. Párolgás közben a víz a körülötte lévő levegőből hőt von el, így hűtve környezetét. A folyamat adiabatikus, a szivattyút tápláló elektromos energián kívül, többletenergia felhasználása nem szükséges. Ennél fogva a hagyományos klímaberendezésekhez viszonyítva párahűtő rendszereink jelentősen kisebb energiaszükséglettel üzemelnek, és a környezetkárosító hatásuk is elenyésző.

 

Párásító berendezéseink teljességgel automatizálhatók. Igény szerint páratartalom szabályozó automatikával is felszerelhetők, azt a biztonságot nyújtva megrendelőinknek, hogy folyamatosan azonos szinten tartják a gyártáshoz szükséges légnedvességet, így a nyersanyagok nem veszítenek nedvességtartalmukból az éjszakai, hétvégi illetve ünnepi leállások alatt sem. Ez különösen fontos olyan üzemekben, ahol a felhasznált nyersanyag természetes alapú, a levegő nedvességtartalmának változására jelentős fizikai változásokkal reagál (pl.: textilipar, faipar, papíripar, nyomdaipar)

 

Rendszereink alacsony energiafelhasználásuk mellett csökkentik a levegőben szálló por mennyiségét, és a tárgyak elektrosztatikus feltöltődését. Könnyen szerelhetők, karbantartási igényük csekély. A párásítás ipari csarnokhűtés esetén már önmagában is gazdaságosabb, mint a hagyományos klímaberendezések üzemeltetése, ugyanakkor kedvezően befolyásolja a dolgozók közérzetét és a késztermék minőségét is, használatával csökkenthető a selejt mennyisége, gazdaságosabb a gyártási folyamat.

 

A weblap és annak tartalma a TecnoCooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a TecnoCooling Kft. kizárólagos tulajdonát képezik.