Az E-Press Nyomda 2011-ben tesztelte a Tecnocooling nagynyomású párásító rendszerét. Próbaképpen a Mobicool nevű termékünket használta 2 héten keresztül. Ez egy saját tartályos mobil berendezés ventilátorral, amit álatalában kisebb helyiségekben, vagy kültéren szoktunk alkalmazni.

A cégvezető Engi Gábor a művezetőkkel egyetértésben arra a megállapításra jutott, hogy a rendszer náluk is tökéletesen alkalmas a cseppmentes párásításra. A tesztidőszakot egy helyszíni felmérés követte, az adatok felvétele után 20 perccel pedig már el is készült az ajánlat.

Vonalsoros, tehát ventilátor nélküli rendszert terveztünk. Viszonylag kis alapterületről volt szó ugyanis, nagyjából 4 méteres belmagassággal. A mennyezeti ventilátor (Eurojet) ideális lett volna, de költségcsökkentés miatt inkább az egyszerű vonalsor mellett döntöttünk.
Automatizálásra sem volt szükség, a kezelést a műszakvezető végezte manuálisan.
A bekapcsolás után 1 órával már 17%-kal nőtt a páratartalom.

60 m cső és 30 db, 15-ös fúvóka került beépítésre. A rendszer azóta is cseppmentesen üzemel, a szokásos karbantartáson kívül javítást nem kellett végeznünk.
Ez a szegedi nyomda is jó példa arra, hogy a közvetlen, nagy nyomáson történő porlasztás a legolcsóbb, és legegyszerűbb módja a légnedvesítésnek.

Az E-Press egyébiránt nem az első nyomda Szegeden, ahol a Tecnocooling rendszerét használják párásításra, páratartalom szabályzásra. A Generál Nyomda évek óta használja a rendszert, amellyel elmondásuk szerint maximálisan meg vannak elégedve. Szívesen is ajánljuk őket, ha valaki referenciát szeretne látni működő rendszereinkről.

Új hír, hogy a Heidelberg Magyarország cégünktől rendelte meg az elsőként nyomdaipari felhasználásra kifejlesztett vízkezelő berendezést, melyről a későbbiekben adunk számot. 

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.