Minden épületfenntartó próbálja a költségeit a működtetési minimalizálni. A gazdaságos üzemelés az egyik legfontosabb tényező a tulajdonosok számára.

A Budapest XI. kerületében található Dorottya udvar nem csak exkluzivitásával, hanem jövőbe mutató felkészültségével is kitűnik a nagy átlagból – az irodaházak közül Magyarországon elsőkként FOLYADÉKHŰTŐ KÖRNYEZETÉNEK ELŐHŰTÉSÉT biztosító rendszer telepíttettek a Tecnocooling Kft-vel.

A nyári hőségben a klíma berendezések minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy az irodákban szorgosan dolgozó emberek életterét kellemessé varázsolják. Ennek a „komfortnak” igen komoly költségei vannak. Minél magasabb a hőmérséklet annál jobban a pénztárcájába kell nyúlni az épület üzemeltetőjének. Miért is? Mert exponenciálisan nő a terhelés a klíma berendezéseknél. Ahogy közeledik a kritikus hőmérsékleti érték a kompresszorok egyre több árammal egyre kisebb hőmérséklet csökkentést tudnak csak elérni.

Erre az őrült villamos igény növekedésre nyújtott a Tecnocooling Kft egy kedvező árú és gyorsan megtérülő környezettudatos megoldást.

A kondenzátor egységek előtt a forró levegő hőmérsékletét csökkentjük 8-15 fokkal. Ezzel a megoldással a felvett energia mennyisége is jelentősen csökken. NEM kell más csak egy jól megtervezett PRE-COOLING rendszer és pénztárca kímélő módon élvezheti a hűs levegőt.