A General Electric neve mindenki számára ismerős, így méltán lehetünk büszkék erre a referenciára. A cég Újpesti telephelyén található a Közép-Európai szerverközpont, ahol a gépek hűtése elengedhetetlen a biztonságos és zavartalan működés érdekében.

Erről egy igen komoly légkezelő berendezés gondoskodik, aminek a beszívó ventilátorai szabad téren, a tetőn kaptak helyet. A probléma a nyári kánikulában lép fel, amikor a beszívott levegő hőmérséklete 50 fok közeli is lehet. Ez egy olyan határérték, ahol a hűtés érdekében a légkezelő rendszer hatványozottan sok energiát emészt fel, és ez az a pont, ahol az adiabatikus előhűtés kiemelt szerephez jut.

A beszívó ventilátorok elé sorban elhelyezett porlasztófejek segítségével 6-8 fokkal csökkent a külső levegő hőmérséklete. Mindezt egy 1,1 kW-os nagynyomású szivattyúval, és óránként 90 l víz felhasználásával tudtuk elérni.

A 70 baron mikron nagyságú cseppekre porlasztott víz jelentősége abban rejlik, hogy ezzel a módszerrel az elhasznált víz mennyisége a töredéke például a locsoláshoz képest, és ami még fontosabb, az összes víz gyorsan elpárolog, és sokkal hatékonyabban hűti a levegőt.
Ugyanakkor a rendszernek rendkívül megbízhatónak kell lennie, különösképp ha egy olyan komplex rendszerbe integrálódik mint a GE-nél, amely minden szokatlan mozzanatról ( például nyomás csökkenésről) azonnal SMS-ben tájékoztatja a karbantartókat.

A gyors és hathatós szervízelés, és a változásokhoz való rugalmas alkalmazkodás szintén olyan elvárás volt a megrendelő részéről, aminek a hasonló cégek közül magasan a Tecncooling felelt meg a leginkább.

Nem lehet kérdés, hogy cégünk legnagyobb próbatétele volt ez a munka, és külön öröm volt megírni ezt a cikket abban a tudatban, hogy a legszigorúbb minőségi elvárásokat támasztó cégnél is jelesre vizsgáztunk.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.