A múlt héten Szigetváron jártunk, a Jankó Ablakgyártónál. Igazi családi vállalkozásról van szó, aminek a lelke a tulajdonos Jankó Károly, és az ő szakértelme.

A telepítés 3 napig tartott, ez idő alatt 3 ember dolgozott teljes munkaidőben. Több mint 100 fúvóka, egy speciális mennyezeti ventilátor (Eurojet), 350 méter csővezeték, és két szivattyú került beépítésre a megfelelő páratartalom szabályozás érdekében. A végeredmény egy teljesen automatizált, 4 zónás csarnok párásító rendszer, amely a teljes termelés ideje alatt működhet. Első hallásra nincs nagy jelentősége, de a páratartalom optimalizálása mellett jelentősen csökkent a szálló por koncentráció, amiért az itt dolgozók lehetnek leginkább hálásak.

A munka során kiderült, hogy a Jankó Ablak jelszava, miszerint „Egy munkában egy hiba az sok. Minden ablakot csak egyszer fizetnek ki” nem üres frázis, hanem hitvallás. Akármikor mentünk, vagy jöttünk az üzemből, Jankó Károly biztos, hogy ott volt, minden jelentősebb munkafázist felügyelt. Ő is, és mi is folyamatosan egyeztettünk a munkaállomásokon dolgozókkal, hogy pontosan hová helyezzük, merre fújjanak az egyes fúvókák.

A precíz munka meg is hozta a gyümölcsét, büszkén jelenthetjük, hogy a magához is rendkívül szigorú Jankó Károly meg volt elégedve a végeredménnyel.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.