A Lufthansanak februárban átadott rendszerünk valódi újdonság volt a felhasználás szempontjából. Örömmel konstatáltuk, hogy a nagynyomású párásítás egy repülőgép fényező csarnok számára is igen hasznos, sőt szükséges. A páratartalom megfeleő szabályozásával ugyanis jobb minőségű a száradás- derült ki egyöntetűen a fényezést végzők véleményéből. Minden tőlünk telhetőt meg is tettünk a maximális elégedettség érdekében. Kipróbálásra először csak bérbe adtuk a rendszert, és csak a csarnok felét párásítottuk. Ez már önmagában igen meggyőző eredményt hozott, annak ellenére, hogy egy hatalmas teljesítményű légkezelő folyamatosan „ellenünk dolgozott”, vagyis igen gyorsan, és folyamatosan kellett pótolni a párát.

A 70 bar nyomással mikron nagyságúra porlasztott vízcseppek most is bizonyították, hogy képesek az azonnali, nagy mennyíségű pára előállítására, a speciális szivattyú pedig lehetővé teszi a többnapos, szünet nélküli működést. A beépített vízlágyító rendszer (ioncserés ikervízlágyító) meggátolja a vízkövesedést, ami nagymértékben csökkenti a karbantartás igényét. Egy 20 méter magasságban elhelyezett rendszer esetében ez egyáltalán nem elhanyagolható szempont.

A lenyűgöző méretekkel rendelkező csarnok párásítása az eddigi legnagyobb kihívást jelentette a sokat látott szerelőinknek.

Közel 140 porlasztó fej percenként 21 liter vizet permetez közvetlenül a légtérbe, a fényezéshez optimalizálva a levegő páratartalmát. A rendszert kiegészíti egy páratartalommérő, ami egy speciális kontrollpanelen keresztül szabályozza a szivattyút. Energia felvétele ipari létékben mérve rendkívül alacsony, 4kW óra.

Összességében kijelenthető, hogy más rendszerekhez képest (például sűrített levegős, vagy ultrahangos párásításhoz képest) a legköltséghatékonyabb párásító rendszer valósult meg a Lufthansa fényező csarnokában. A gyors megtérülés garantált, a tökéletes száradás következtében akár fél nappal is rövidülhet egy gép átfestéséhez szükséges idő.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.