A Gyöngyösi parketta gyártó üzemben régóta keresték az ideális megoldást a megfelelő páratartalom szabályzásra, de korábban csak túl drága, vagy nem elég hatékony technológiával találkoztak.

A nagynyomású szivattyúval működő vízporlasztásos rendszer végre megoldást jelentett a problémára. A rendkívül kis átmérőjű fúvókák, vagy porlasztó fejek (0,15 mm) 70 baros nyomáson a vizet mikron nagyságú cseppekre bontják. Ez a rendkívül finom vízpermet szinte azonnal elkeveredik a levegővel, és növeli a páratartalmat, cseppképződés nélkül.

A Mátraparkett esetében 3 csarnokba is telepítettük a rendszert, egyetlen szivattyúval. Ennek az a velejárója, hogy minden csarnok külön zónát képez, egyszerre csak az egyik zónába fújjuk a párát.

A 3 csarnokot összesen 100 fúvókával, 350 m poliamid csővel, páratartalom mérővel vezérelt automatikával szereltük. A rendszer hibátlanul működik 2011 óta, a páratartalom ideális szinten tartása mellett a szálló por koncentrációja is jelentősen csökkent, amiért a dolgozók különösen hálásak. A melegebb napokon a párolgás okozta hőelvonás hatását is élvezhetik az üzemben.

A párásítás eredményeképpen a selejt aránya oly mértékben csökkent, hogy már az első évben megtérült a befektetés, és a faüzemekre jellemző tűz kockázata is nagyságrendekkel kisebb lett.
Referenciaként is szívesen ajánljuk az érdeklődőknek, előzetes egyeztetés után.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.