A nyomdaiparban különösen fontos a megfelelő, állandó páratartalom a nyomdai végtermékek kiváló minőségének megtartása érdekében. A Győri Palatia Nyomdában is legkorszerűbb, energiatakarékos nagynyomású porlasztásos párásítás mellett döntöttek.

 

Az iparban egyre gyakrabban alkalmazott rendszer fő eleme a szivattyú, ami 70 baros nyomáson üzemelve, a vizet speciális fúvókákon keresztül mikron nagyságú cseppekre bontja. Ezek az egészen apró vízcseppek a levegővel gyorsan el tudnak keveredni, így nincs cseppképződés.

A nyomdában a teljes rendszert automatizálva kérték, ami azt jelenti, hogy a szivattyú egy páratartalom mérő szondára van kötve. Ha a mért relatív páratartalom a beállított szint alá süllyed, a rendszer bekapcsol, míg ha eléri a kívánt értéket, lekapcsol.
A rendszer teljes energia igénye 1,1 kWh, vízfogyasztása 50 fúvókával is kevesebb, mint 3 liter percenként.

Természetesen az automatizálás következtében a rendszer nem működik folyamatosan. Partnerünk adatai szerint, óránként 6-7 percet kell működnie a szivattyúnak, ezzel könnyen tartható a kívánatos 60%-os relatív páratartalom.

 

 

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.