A juhok komfortzónája a hőmérséklet tekintetében -10 és +18 °C között van. Télen a huzattól, nyáron a túlságosan magas (+ 25 C feletti) hőmérséklettől kell óvni őket.  Szervezetüknek nincs jó hőkiegyenlítő képessége, főleg a meleggel (25 °C feletti hőmérséklet) szemben védtelenek.

A magas környezeti hőmérséklet késlelteti a tenyészidényt, a fogamzást és a vemhességet is károsan befolyásolja. A relatív páratartalom növekedés pozitív hatással van az állatok termelékenységére, a termelt gyapjú minőségére, ezzel szemben a meleg és különösen a száraz, meleg időjárás kedvezőtlenül hat a juhoknál a tenyészidény megindulására. Magyarországon alapvetően alacsony a relatív páratartalom, amely a nyári hőségben tovább csökken.

Elmondható, hogy az állattartó tér hűtésével és egyben a légnedvesség növelésével csökken a nyári meleg okozta hőstressz, nő a gazdaságosság és a haszon.

Párahűtő rendszereink tökéletesen alkalmasak folyamatos légcseréjű szellőztetett helységek, oldalukon nyitott épületek hűtésére is. Minden esetben könnyen igazíthatóak az egyedi igényekhez, helyzetekhez mind a kibocsájtási pont meghatározásakor, a szivattyú és segédberendezéseinek elhelyezésekor, mind a kibocsájtott pára mennyiségének és minőségének meghatározásakor. Egyszerűen, könnyen szerelhető és tisztítható fúvókák, flexibilis csőrendszer, egyszerűen kezelhető berendezés.

A nedves levegő nem kedvez a repülő rovaroknak, a legyeket, szúnyogokat visszaszorítja.

A rendszer vízigénye kicsi, más hűtőrendszerekhez viszonyítva az elektromos fogyasztása és karbantartási igénye  is lényegesen alacsonyabb.

Ha több képet szeretne látni az istállóhűtésről, kattintson a linkre!

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos tulajdonát képezik.