Az uzsai kőbánya egy igazi sikertörténet. Az első érdeklődő telefontól számított 10 nap múlva már egy több mint 100 fúvókából álló rendszer gondoskodott a szálló por megkötéséről.

A személyes felmérést követően meghatároztuk az optimális víztömeget, a csövek elhelyezését, rögzítését, a megfelelő fúvóka méretet. Pormegkötés esetén ez viszonylag nagy vízcseppeket jelent. Azaz a fúvókák átméróje 0,4 vagy 0,5 mm. Ezek a 10 mikronnál kisebb cseppek hozzátapadnak a 0,1-1000 mikron méret közötti, belélegezhető porszemekhez, így azok súlyuknál fogva a földre hullanak vissza. Az ennél nagyobb vízcseppek nem tapadnának a szálló porhoz. Locsolással csak azt tudnánk megakadályozni, hogy a földön levő por ne keveredjen fel.

Az Uzsai köbányánál viszont a szálló por talajhoz kötése volt a cél. A probléma a frissen bányászott kövek kisebb darabra őrlésénél jelentkezett. Összesen mintegy 200 méteren helyeztünk el csöveket, a szállítószalag közvetlen közelében. Óránként 1000 liter vizet porlasztottunk, és porlasztunk most is nagynyomással a légtérbe. Ehhez a vízmennyiséghez, és a finom porlasztáshoz 100 baros szivattyút használunk, amit Olaszországban, egy családi manufaktúrában készítenek részünkre. 10 éves tapasztalat és folyamatos fejlesztések garantálják, hogy erős igénybevétel esetén is megbízható, stabil rendszert adtunk át Uzsán.

Bizton állíthatjuk, hogy bármilyen más technológiához képest messze a legolcsóbb, és leghatékonyabb pormegkötési eljárás az általunk forgalmazott, nagynyomású vízpermetezéses pormegkötő rendszer.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.