Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Samsung Magyarország felkért minket egyik üzemük páratartalom szabályzására. A raktárhelyiségben nagyon fontos, hogy a páratartalom ne legyen túl alacsony. A kívánt értéket 45-50%-között határozták meg számunkra. Párásító rendszereinkkel akár 90 %-os páratartalmat is el tudunk érni így ez az érték könnyedén tartható.

A páratartalom növelését direkt befecskendezésű, nagynyomású rendszerrel terveztük elérni. A rendszer alapja a nagynyomású szivattyú, mely a hálózati víz nyomását 70 bar-ra emeli. A speciális nagynyomású polyamid csővezetékek segítségével vezetjük a vízet a leadási pontokhoz. Ebben az esetben a leadási pontok 4 db EuroJet speciális párásító ventilator volt. A ventilátorok 360 fokban terítik a párát a levegőben, felgyorsítva ezzel a kívánt páratartalom elérésének idejét.

A ventilátorokon egyenként 8 db fúvóka található. A 15 mikron nagyságú furatokon a víz szétporlik, ezáltal pára formájában kerül a légtérbe. A szivattyút a helyiségben elhelyezett páratartalommérő szonda vezérli. Amennyiben eléri a kívánt páratartalmat, jelez a szivattyúnak és az leáll. A rendszer teljesen automatikus és éjjel-nappali üzemre tervezték, így az alkalmazottaknak nem is kell foglalkozni az indítgatással, lekapcsolással.

A szivattyún elhelyezett digitalis irányító központon több beállítási lehetőség is van. Rengeteg paraméter programozható. Például a szivattyú napközbeni működése, mikor mennyi időre kapcsoljon be, hétvégén működjön-e. Az elvárt páratartalom is megadható. Méri továbbá a szivattyú működési üzemóráját, az átfolyó víz mennyiségét és a ventilátorok üzemóráját is. A szerelési munkálatoknál kifejezetten ügyeltünk arra, hogy a kábelezések, vízvezetékek esztétikus módon kerüljenek rögzítésre. A fúvókák csepegésgátló szelepekkel vannak ellátva azért, hogy a raktárhelyiségben nehogy vízesedés történjen. Egy korábban telepített elavult és gyarkarn meghibásodó rendszer után a Tecnocooling párásító rendszer igazi felüdülést okozott a dolgozók körében is, hisz nem kell nap mint nap törődniük az eltömődő, vizesedő fúvókákkal.
Amennyiben Önt is érdekli a páratatalom szabályozás, mindezt elérhető áron és professzionális szakemberek által telepítve, akkor hívjon vagy írjon nekünk!

Hívjon a 06 70 633 33 10-es telefonszámon,

vagy ajánlatkérésért kattintson ide!

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik