A főkén elektromos kapcsolókat, segédreléket gyártó Schneider Electric Szigetszentmiklósi telephelyén 2014 nyarán telepítettünk evaporatív hűtőberenedezést. A megrendelő elvárása volt,hogy 32 fokos belső hőmérsékletet esetén is garantáljunk legalább 2 celsius fok csökkenést, úgy hogy a páratartalom ne haladja meg a 60%-os felső határt. A légkezelő teljesítménye, a kölső, és a korábban mért belső légállapot adatok alapján garantálni tudtuk a hatékonyságot.

A Schneider Electirc-nél a beszállítókkal szemben szigorú követelményeket támasztanak, melyeket a Tecnocooling cég, és az iCool rendszerek minden tekintetben túl teljesítettek.
A megfelelő hűtés érdeken, ahol a hely adottságai lehetővé tették, ventilátorokat is telepítettünk. A légkeverés egyrészt elősegíti a párolgást, másrészt megfelelően lokalizálja, illetve a tényleges hűtésen felül tobábbi hőérzet javulást eredményez.
Nagy előnye a rendszernek, hogya hűtés lokálisan valúsul meg, így rendkívül hatékony az üzemeltetés. Mindössze a szivattyúk, 10 db ventilátor, és a vízkezelő áramfelvételével kell számolnunk, ezekfogyasztása összesen 4,1 kWh.
A kedvező üzemeltetési költségek mellett az egyszeri beruházási költség is meglepően alacsony, mintegy 4m Ft a teljes csarnokra.
A Schnieder Electric minden tekintetben az egyik legfontosabb idei referenciája cégünknek.