Már a helyszín bejárása is egy különleges élmény volt. Az ember nem minden nap tekinthet bele a kocka sajtok készítésének világába. A félkész sajtkészítmények tárolása egy olyan helyiségben történik, ahol nagyon fontos az állandó magas  páratartalom. Vonalsoros rendszert terveztünk páratartalom szabályozással. Nagyobb méretű fúvókákkal számoltunk, hogy a kívánt páratartalmat minél gyorsabban elérjük. A meglévő légtechnikai berendezésekre könnyedén rögzítettük a nagynyomású poliamid tömlőt. A rendszer működését biztosító nagynyomású ipari szivattyút egy kb. 4-5 méterre lévő ponton helyeztük el. A szivattyú elé mechanikus szűrőket is szereltünk valamint UV csírátlanítót. A meglévő lágyított vízkiállást használtuk vízbekötésnek.

Megállapítható, hogy a beszerelt rendszer a korábbihoz képest kevesebb vízesedéssel és alacsonyabb energiafelhasználással éri el a kívánt páratartalmat. A tárolt tejtermékek nem veszítenek annyit a súlyukból illetve a magas minőségi követelményeknek is sokkal jobban megfelelnek. Ezzel a termelés hatékonyságát sikerült nagy mértékben növelni és a beruházás megtérülési mértéke is pár hónapban mérhető.

Rendszereink óriási előnye, hogy számos területen, ágazatban felhasználható. A most bemutatott élelmiszer gyártás mellett a nyomdaipar, faipar, borászat, zöldség- és gyümölcs tárolás, bányászat, hulladék feldolgozás, autóipar, bőrgyártás, textílipar területén is nagy hatásfokkal és költséghatékonyan alkalmazható. Tekintse meg referenciáinkat és keressen elérhetőségeinken.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.