A komáromi ipari parkban található Stora Enso Hungary Kft 2012 nyár elején keresett fel minket. Az internetes oldalunkon található információk és leírások alapján kérték, hogy mérjük fel az egyik csarnokukat. A cég magas minőségű csomagoló anyagok gyártását végzi. Rendelkeznek egy saját ofszet nyomó géppel. Ennek a nyomda csarnoknak kellett a páratartalmát növelni. Az üzem pár éve épült így már kialakultak a gépek, kábelek csatornák, fénytechnikai eszközök elhelyezkedése. A Tecnocooling ipari párásító rendszerek kiválóan alkalmazhatóak meglévő üzemeknél. A helyszíni felmérést követően rövid időn belül elkészítettük tételes árajánlatunkat.

Páratartalom szabályzást, vonalsoros párásítást, UV szűrőt, mechanikus előszűrőt tartalmazott a rendszer. A rendszer kiépítése a megrendeléstől számított 14 napon belül, kb. 2 nap alatt megtörtént, leszállítással, próba üzemmel együtt. A páratartalom szabályzót 55-60% -os tartományra állíottuk. Ez azt jelenit, hogy amikor a páramérő szonda 55%-alatti értéket mér a rendszer bekapcsol és amikor 60% fölé ér akkor leáll.

A párásító rendszerekhez mindig ajánlunk vízlágyítást, mely óvja az alkatrészeket és meggátolja a vízkö kialakulását. A csarnokban már használtak lágy vízet, így ezt a tételt meg tudtuk spórolni a megrendelőnek. Amióta párásítanak a csarnokban megnőtt a termelés hatékonysága. Nem esik le a levegő páratartalma 15-20%-ra, mint korábban. A nagyon alacsony páratartalom negatív hatással van a festékek tapadására és a nyomathordozó elektrosztatikus töltöttségére is. Rendszerünk nagyon gyorsan elérti a kívánt páratartalmat. Kb. 70 bar nyomáson a fúvókák 15 mikron méretű furatain a víz pára formájában jut a levegőbe. A fúvókákat kb. 3 méterenként helyeztük el. A csepegés teljes mértékben kizárt, mert a víz azonnal elpárolog valamint a fúvókák csepegést gátló szeleppel rendelkenek. Így biztonságosan üzemeltethető a nagy értékű gépek közelében is. A porlasztott vízpára hamar beteríti a légteret, ezért viszonylag rövid időnként kapcsol ki/be a rendszer. Ez nagyban függ a helyi adottságoktól.

Számos nyomdaüzem párásítása után elmondható, hogy rendelkezünk azzal a tapasztalattal, mely leendő ügyfeleinknek professzionális és minőségi munkavégzést garantál.
Várjuk jelentkezését!

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.