2013 júliusában kaptuk a felkérést a Suzuki Magyarországtól, hogy a lökhárítógyártó csarnokban biztosítsuk a megfelelő páratartalmat. A helyszín megtekintése után nyilvánvalóvá vált, hogy az optimális megoldás a közvetlen porlasztásos, evaporatív párásítás lesz, nem volt szükség ugyanis légcsatornába szerelhető, jóval drágább ultrahangos párásításra.
A csarnok méreteit, a légállapotot és a légkezelő teljesítményét figyelembe véve megállapítottuk a szükséges fúvókák számát, és ezzel az óránkénti vízmennyiséget, amivel a kívánt páratartalmat tudjuk garantálni.
Egy 2 zónás, külön szivattyúval vezérelt rendszert ajánlottunk, páramérő szondával, vízlágyítóval, amihez 2 év garancia jár.
A megrendelést követően 1 hét múlva elvégeztük a finom beállításokat, és szigorú dokumentáció mellett átadtuk a rendszert használatra.
A teljes projekt kevesebb, mint 3 millió forintba került a gyárnak, ami az egyik legkisebb beruházás az évben, és a mérnökök szerint néhány hónap a megtérülési idő.
A sikerre való tekintettel nem túlzott a várakozásunk, miszerint a cég a párásítást hamarosan több gyáregységében is be kívánja vezetni.