Párásító, ködképző rendszereink hatásos megoldást nyújtanak a szálló por mennyiségének csökkentésére s ezáltal a levegő szűrésére, tisztítására.

A nagynyomású ködképző rendszerek biztosítják a legmegfelelőbb megoldást beltérben és kültéren egyaránt, a kezelt légtér méretétől függetlenül, az inert hulladékok, porózus anyagok kezeléséből vagy gyártásából adódó szálló por megkötésére.

A Tecnocooling Kft. által telepített párásító rendszerek magas koncentrációban állítanak elő rendkívül apró, átlagosan 4-10 micron méretű vízcseppeket (a rendszer műszaki kialakítása lehetővé teszi a porlasztott vízmennyiséghez felületaktív anyagok hozzáadását is, amennyiben szükséges), amelyek alkalmasak arra, hogy hatásosan lekössék a PM10 frakciójú (az emberi egészségre ártalmas, belélegezhető, 10 micronos vagy annál kisebb) részecskéket is.

A felületaktív anyagok kötődnek a lebegő részecskékhez felületéhez, megnövelve azok tömegét, így a talaj felé irányítva azokat.

A párásító rendszerek hatásosan eltávolítják a levegőből a 0,1-1000 micron mérettartományú belélegezhető részecskéket: magas páratartalmú levegőben a vízrészecskék a szálló port azonnal megkötik.

Moduláris kiképzésüknek köszönhetően a Tecnocooling rendszerek nagyon egyszerűen szerelhetők, átalakíthatók, és bővíthetők, nem úgy mint más pormennyiség-szabályozó technológiákat használó rendszerek, amelyeknél folyamatos korszerűsítés szükséges, így nagy az anyagi ráfordítási igényük, és nem építhetőek át, illetve bővíthetőek rugalmasan.

Párásító rendszereink felhasználása széleskörű a por és egyéb szálló részecskék megkötésének területén, emellett a technológia használatából adódó hűtési képesség is előnyösen használható (csarnokhűtés, istállóhűtés). Felhasználhatók festőüzemekben, kőfejtőkben, bányákban, kőtörő, bontó gépek, gravitációs beömlők, szállító szalagok, rakodórámpák környezetében, az acélgyártásban, cementgyárakban, érc-, szikla-, és széntárolóknál, állattartó telepeken, hulladék újrahasznosító üzemekben és inert hulladékok kezelésénél.

ELŐNYÖK:

Az általunk forgalmazott és szerelt nagynyomású párásító rendszerek minden esetben könnyen igazíthatóak az egyedi igényekhez, helyzetekhez mind a kibocsájtási pont meghatározásakor, a szivattyú és segédberendezéseinek elhelyezésekor, mind a kibocsájtott pára mennyiségének és minőségének meghatározásakor. Egyszerűen, könnyen szerelhető kisméretű fúvókák és csőrendszer, könnyen kezelhető berendezés.

Egyszerűen összeállítható, nem igényel sem speciális tervezést vagy méretezést, sem engedélyeztetést. A szerelés ideje alatt nem szükséges az üzem termelését leállítani, sem módosítani.

A rendszer üzemeltetése teljességgel automatizálható, nem igényel speciális felügyeletet, illetve odafigyelést. Továbbá amennyiben az üzemben a termelés leáll, a párásító rendszer is leáll, ez által vizet és energiát takarít meg.

A fúvókák speciális kialakításukból adódóan teljes mértékben tisztíthatók.

A karbantartási igény minimális, az alkatrészek kopása elenyésző.

A rendszer alkalmas nagy műhelycsarnokok párásítására és ömlesztett, halmozott anyagok raktározási helyein történő felhasználásra.

A felhasználható felületaktív anyagok biológiailag lebomlóak.

A porlekötéshez felhasznált víz mennyisége kicsi, a környezetben lecsapódó páramennyiség – megfelelő szellőztetés mellett – gyakorlatilag nulla.

Ha több képet szeretne látni a szálló por párásítással történő megkötéséről, kattintson a linkre!

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos tulajdonát képezik.