A Villeroy-Boch világszerte híres prémium minőségű szaniter áruikról.
A gyártási folyamat során, elsősorban a formák öntésénél, illetve a formából való kivételkor kiemelt fontossága van a megfelelő páratartalomnak. A száradás, kihűlés folyamata szorosan összefügg az adott helység relatív páratartalmával.
Egy teljesen automatizált rendszerre volt igény tehát, ami esetünkben a páratartalom 1%-os pontossággal való szabályzását jelenti . A páramérő (hygrométer) által érzékelt érték függvényében az elektronika szabályozza a rendszer működését, ez esetben a ki vagy be kapcsolást.
(létezik olyan rendszer is, ahol változtatható az egységnyi idő alatt a légtérbe permetezett vízmennyiség, de az jelentősen drágább a frekvenciaváltós szivattyú miatt)
Egy viszonylag egyszerű rendszert alakítottunk ki tehát, ami tökéletesen kielégítette a Villeroy igényeit. 25 fúvóka, sorba kötve, ventilátor, és egyéb kiegészítők nélkül megoldotta egy zóna megfelelő párásítását, és a szálló por koncentráció is csökkent, mindez valamivel több, mint 1 m Ft-ból.
A kivitelezés 1 napig tartott, amikor is a gyártásnak szünetelni kellett.
Sokat segített a megrendelő abban, hogy lehetővé tette a könnyű hozzáférést szerelőinek, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.